• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
       
Κεντρική σελίδα

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο

του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ελευσίνας.

Στις σελίδες που ακολουθούν μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας, να επικοινωνήσετε μαζί μας καθώς επίσης να διαβάσετε και ν' ακούσετε, on line, μελοποιημένη ποίηση από το μενού "Ποίηση Ελευσίνιων Δημιουργών".

Καλή πλοήγηση!
 
Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ελευσίνας αποτελείται από Ελευσίνιους δημιουργούς, αλλά και ανθρώπους που δρουν στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού και σκοπό έχει, με διάφορες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που διοργανώνει περιοδικά, να προσφέρει έργο δημιουργικό στους πολίτες της Ελευσίνας και στα μέλη του, κυρίως μέσω του λόγου και της μουσικής, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης.
 
Είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικός και εξασφαλίζει πόρους από τις συνδρομές των μελών του και από προσφορές προσώπων ή οργανισμών που εμπιστεύονται τη δράση του.
 
Από το 1999 που ιδρύθηκε έως σήμερα έχει αναπτύξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα κι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών της Ελευσίνας ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

16/09/2017 - ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΙΤΑΝ της Αργυρώς Ορφανουδάκη - Μπόρα
"Το μυστήριο και γοητευτικό παιχνίδι της μνήμης και της ανάμνησης πάντα θα εμπνέει την τέχνη, τον στοχασμό, ακόμα και την επιστήμη. Γιατί άλλο μνήμη, άλλο ανάμνηση και ας τείνουμε να θεωρούμε ταυτόσημες αυτές τις δύο λέξεις...

Στην έξοχη εισαγωγή της η Αργυρώ Ορφανουδάκη- Μπόρα, όταν σ' εκείνο το όνειρο συναντάει τον φίλο των μικρών της χρόνων να την περιμένει από χρόνια καθισμένος στα σκαλιά, φτάνει να αμφιβάλλει αν τα "Οικήματα " όντως υπήρξαν ως τόπος ή "ου τόπος", αν τα όσα αναθυμούνται από το "τότε" πράγματι έγιναν ή έτσι τα φαντάζονται. Για να της δώσει ο "αμόρφωτος" φίλος της την πιο σοφή απόκριση: Υπήρξαμε εμείς!

Με τέτοια εκκίνηση, με τέτοιες διαθέσεις, είναι αναμενόμενο τούτο το ταξίδι της στο παρελθόν να το ταξιδεύει θαυμαστά. Με σεβασμό της πραγματικότητας, ακόμα και του ρεαλισμού, με την ωριμότητα μιας αξιοπρεπούς κρίσης, με την ποιητικότητα που φυτεύτηκε στο κοριτσάκι αυτό από τότε που τριγύριζε στη θάλασσα, στα βράχια, τη σπηλιά, τα τσιμεντωμένα μονοπάτια του ΤΙΤΑΝ και παρατηρούσε με χαρισματική παρατηρητικότητα τις μορφές και τις ψυχές των πραγμάτων".

(Από την εισαγωγή του βιβλίου που έγραψε η Μάρω Βαμβουνάκη)

 

16/09/2017 - ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΙΤΑΝ της Αργυρώς Ορφανουδάκη - Μπόρα

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γεώργιος Τσουκαλάς, το Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ελευσίνας σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αργυρώς Ορφανουδάκη - Μπόρα “ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΙΤΑΝ”, που θα γίνει το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 στην ισόγεια αίθουσα “Το στέκι μας” του Πολιτιστικού Κέντρου του ΠΑΚΠΠΑ (Παγκάλου και Κίμωνος 11 – πλησίον της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου) στις 7.30 μ.μ.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι:

Πόπη Παπαγγελή, Μιχάλης Λεβέντης, Ευαγγελία Παπανικολάου και Μαρία Βασιλείου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Μαρίνα Τσουρέ (τραγούδι) και τον Δημήτρη Ανδρώνη (πιάνο), ενώ την επιμέλεια της παρουσίασης των φωτογραφιών θα έχει η Βούλα Ανδρώνη.


Είσοδος ελεύθερη

 

16/09/2017 - ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΙΤΑΝ της Αργυρώς Ορφανουδάκη - Μπόρα

 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ FORUM ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 1/9/2006


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου, εγγραφείτε στις ενημερωτικές επιστολές με τη φόρμα που ακολουθεί.


ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

 Eleusina.com
H μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα της Eλευσίνας
 1ο ΤΕΕ Ελευσίνας
 ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ
Τα Αισχύλεια αποτελούν τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας. Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα και ενημερωθείτε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης που γίνονται κάθε Σεπτέμβριο.
 Δήμος Ελευσίνας
Η ιστοσελίδα του Δήμου Ελευσίνας

ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΛΩΝ

 Κωνσταντίνος Ανδρώνης
Η προσωπική σελίδα του φωτογράφου, λογοτέχνη και μέλους του Εργαστηρίου Κ. Ανδρώνη
 Θανάσης Βαβλίδας
Ο επίσημος ιστοχώρος του ποιητή και μέλους του Εργαστηρίου Θανάση Βαβλίδα